Menu

proteinplus 7kg

Pavo proteinplus 7kg

Over Pavo ProteinPlus
Bij een arme kwaliteit ruwvoer, graanvrij rantsoen of een verhoogde eiwitbehoefte (bijv. bij sportpaarden of oude paarden) krijgt je paard vaak niet genoeg eiwit om in zijn dagelijkse behoefte te voorzien. Met Pavo ProteinPlus voeg je uitsluitend essentiële aminozuren (eiwit) toe aan je rantsoen. Zo vul je eenvoudig het eiwittekort aan om de algehele gezondheid van je paard optimaal te ondersteunen, zonder het rantsoen verder te beïnvloeden.

Waarom paarden genoeg eiwitten nodig hebben
Eiwitten bestaan uit afzonderlijke bouwstenen, aminozuren, en zijn cruciaal voor allerlei lichaamsprocessen. Zo dienen eiwitten het immuunsysteem en de vacht- en hoefgroei van je paard en maakt het celvernieuwing mogelijk. Bovendien zijn eiwitten essentieel voor spierontwikkeling en het reguleren van hormonale functies, maar ook voor de groei van het veulen en de melkproductie bij fokmerries. Voldoende eiwitten in het rantsoen is dus niet alleen belangrijk voor de spieren zoals veel mensen denken, maar onmisbaar voor een gezond paard.

Wanneer het aanvullen met een eiwitsupplement zinvol is
Uit tal van ruwvoeranalyses blijkt dat het eiwitgehalte in ons hooi steeds lager wordt. Zelfs zo laag dat de dagelijkse eiwitbehoefte niet meer afgedekt kan worden voor paarden op onderhoud. Laat staan voor paarden die intensief sporten of drachtige/ lacterende merries. Aanvullen met een eiwitrijk krachtvoer is dan een optie, maar daarmee geef je vaak ook energie en vitaminen en mineralen die je paard misschien niet nodig heeft. Een exclusieve eiwitbron, zoals Pavo ProteinPlus, is dan de perfecte oplossing!

 

Belangrijke eigenschappen
Geconcentreerde eiwitbron van hoge kwaliteit
Vult uitsluitend het eiwittekort in het rantsoen aan
Rijk aan essentiële aminozuren (o.a. lysine, methionine en threonine)
Ondersteunt de algehele gezondheid

 

Zeer geschikt bij:

Een slechte ruwvoerkwaliteit (laag eiwit)
Een graanvrij rantsoen
Dunne paarden, die voldoende ruwvoer krijgen
Een verhoogde eiwitbehoefte, zoals dragende/lacterende merries, oude paarden, sportpaarden, jonge paarden en paarden in herstel
Slechte vacht- en hoefkwaliteit

€ 67,99 incl. BTW