Menu

performance 20kg

Havens performance 20kg

Havens Performance 14

Belangrijkste kenmerken:
 Unieke combinatie van langdurige én explosieve energie ter ondersteuning van zowel cardio-  als ook krachttraining (aerobe en anaerobe verbranding, zie een uitgebreidere uitleg hieronder).
Uitstekende bron van eiwitten (14% ruw eiwit) en aminozuren voor een optimale spieropbouw. Daarnaast bevat het extra vit.E voor een snel herstel na belasting en behoud van soepele spieren.
Bevat extra electrolyten om een goede vochtbalans, zenuw- en spierfunctie te waarborgen.
De toegevoegde knoflook ondersteunt de homeostase en constante vitale functies. Knoflook is van nature rijk aan selenium en zwavel en werkt als antioxidant met een zuiverend effect.
Bevat Gastro+  (met de speciale cocktail van natriumcarbonaat, calciumcarbonaat, magnesium en probiotica) voor een normale zuurtegraad en gezonde maagfunctie.

Energiebronnen
Bij iedere inspanning moet er energie naar de spiercellen worden aangevoerd als brandstof.
De intensiteit van de inspanning bepaalt welke energiebronnen door de spiercel gebruikt worden en dus welke energiebronnen door het voer geleverd moeten worden.
Bij inspanningen van een (relatief) lage intensiteit over een lange duur, die lang vol te houden is (‘cardio’), is de hoeveelheid zuurstof in het bloed maximaal en zijn spiercellen in staat om voldoende energie vrij te maken met behulp van zuurstof (= aerobe ademhaling). Hierbij worden meer langzame energiebronnen verbruikt zoals vetten en vezels.
Echter wanneer er gedurende korte tijd maximale inspanning wordt gevraagd, is het lichaam niet in staat om voldoende zuurstof naar de spiercellen te transporteren en maken spiercellen gebruik van
opgeslagen energiebronnen in plaats van zuurstof (= anaerobe ademhaling). Daarbij verschuift het verbruik van energiebronnen meer naar ‘snelle energiebronnen’ zoals glucose.

VOEDINGSADVIES
Het is belangrijk om een voersoort en een
hoeveelheid te voeren passend bij het gebruiksdoel
en de behoefte van het paard.
Een algemene richtlijn voor de aanbevolen
hoeveelheid krachtvoer per dag:
• Voor onderhoud en basissport: 0,2 tot
0,5 kg per 100 kg lichaamsgewicht.
• Voor (top) sport: 0,5 tot 1,0 kg per
100 kg lichaamsgewicht.
Verdeel dit dagrantsoen in minimaal
2-3 porties per dag.
Verstrek naast het krachtvoer altijd voldoende
goed ruwvoer; minimaal 1,5%
van het lichaamsgewicht
van je paard/
pony per dag.
Voldoende vers drinkwater moet altijd
beschikbaar zijn.

€ 21,30 incl. BTW