Menu

psylliummash 6kg

Vitalbix psylliummash 6kg

Vitalbix PsylliumMash
Vitalbix PsylliumMash is een gezonde slobber met 50% psylliumzaadjes. Een unieke slobber om op een eenvoudige manier een (maandelijkse) zandkuur te geven, geschikt voor ieder paard. Vitalbix PsylliumMash is gemaakt op basis van timothee gras en bevat geen luzerne. Dankzij het lage zetmeel- en suikergehalte (totaal 4,9%) en de goede verteerbaarheid is Vitalbix PsylliumMash een verantwoorde keuze, ook voor paarden die behoefte hebben aan een laag zetmeel- en suikerrantsoen. Het is daarbij zeer smakelijk, makkelijk in gebruik en snel klaar.
De smakelijke & makkelijke zandkuur

Makkelijk in gebruik & klaar in 10-15 minuten

Zonder granen, luzerne, soja & toegevoegde suikers

Met 50% psylliumzaadjes

Ideaal als maandelijkse kuur van 5-7 dagen

De smakelijke psylliumkuur
 
Hoe voer ik Vitalbix PsylliumMash?
Voer Vitalbix PsylliumMash (preventief) als kuur ter ondersteuning van de afvoer van zand in de darmen Meng PsylliumMash met 2 tot 3 delen water voor een stevige slobber en met 4 tot 5 delen water voor een hele dunne slobber. Je kunt hiermee variëren, net wat jouw paard lekker vindt! Gebruik koud of warm, niet kokend. Laat 10-15 minuten staan, roer door en voer direct! Niet geschikt om na bereiding lang te laten staan. De zaadjes zwellen namelijk op, en je wilt dat dit op het juiste moment in de darmen gebeurt. Voor een goede werking geen andere Vitalbix producten, supplementen of medicatie doorheen mengen. Overleg bij medicatie altijd eerst met je dierenarts.

Geef jouw paard voldoende ruwvoer. Een continue aanvoer van vezels helpt om zand uit de darmen af te voeren en ophoping van zand in de darmen te voorkomen. Zorg er daarnaast voor dat jouw paard tijdens de kuur altijd voldoende drinkwater tot zijn beschikking heeft!


Voedingsadvies per dag
Als preventieve kuur
Bij constatering van zand in de mest / darmen
Bij constatering van veel zand in de mest / darmen
Voorkom opname van zand
Voorkom opname van zand door hooi nooit vanaf een zanderige ondergrond te voeren. Laat je paard ook niet grazen op een (te) kale weide. Controleer de mest regelmatig op zand door wat mest in een doorzichtig plastic zakje / handschoen te doen samen met water. Constateer je veel zand in de mest of heeft jouw paard koliekachtige symptomen? Neem dan altijd direct contact op met je dierenarts. Vitalbix PsylliumMash ondersteunt bij de afvoer van zand in de darmen maar is geen wondermiddel. Het voorkomen van opname van (teveel) zand blijft belangrijk, ook wanneer je een product met psyllium voert. Meer tips over preventie en symptomen van zandkoliek vind je hier.

Doseer Vitalbix PsylliumMash eenvoudig met de Vitalbix Maatbeker.


Vitalbix PsylliumMash is zeer smakelijk, kan geweekt worden met koud of warm water en is klaar in slechts 15 minuten!
 

€ 38,95 incl. BTW