Menu

schapenkorrels 18kg

Katoos schapenkorrels 18kg

Omschrijving
De Katoos premium pellets voor schapen zijn smaakvolle allround korrels die je dieren alles geven wat ze nodig hebben. Het voeder is gebalanceerd samengesteld en bevat alle voedingsstoffen om schapen optimaal te laten groeien. De korrels vermijden een selectieve opname en garanderen dat je dieren steeds alle voedingsstoffen opnemen in de juiste verhouding. Het aanwezige lijnzaad zorgt bovendien voor een mooie vacht.

Sterke botten dankzij de ideale calcium/fosfor verhouding
Een goede groei dankzij het evenwicht aandeel aminozuren
Voor een optimale afmest van lammeren
Vrij van koper
Stimuleert de melkproductie door toegevoegde bietenpulp


Gebruiksaanwijzing
Volwassen schapen: zomer: 250 gram/dag - winter: 500 gram/dag
Lammeren: geef aan lammeren vanaf 2 weken oud zo snel mogelijk ruwvoer en krachtvoer om de pensontwikkeling te stimuleren
Voeding rond het dekken
Laat de ooien 2 à 3 weken voor het dekken op een schrale weide lopen en voer in die fase niet bij. Verplaats ze naar een verse weide en geef 300 g krachtvoer van Katoos per ooi per dag bij. De conditie van de ooi rond het dekken is mede bepalend voor het aantal geboren lammeren. Het tijdelijk verhogen van het voerniveau vóór het dekken om de conditie van de ooi te verbeteren staat bekend als flushing.
Voeding tijdens de dracht
1-3 maand dracht: max 200 g/dag
4-5 maand dracht: geleidelijk opbouwen tot max 500 g/dag
Belangrijk is dat vlak vóór het dekken en de 1ste maand na dekken geen conditieverlies optreedt. In de 2e en 3e maand dracht is het voeren van de onderhoudsbehoefte voldoende. In de laatste 2 maanden van de dracht nemen de lammeren toe in geboortegewicht: een ooi met 2 lammeren ongeveer 14 kg.
Ooi met tweeling: 1 kg/dag
Ooi met eenling: 0,7 kg/dag
Geleidelijk afbouwen naar 0,5 kg in de derde maand van de lactatie


Voedingswaarde
Ruw vet
3,40%
Ruwe celstof
8,44%
Ruwe as
6,91%
Ruw eiwit
16,01%

€ 10,20 incl. BTW