Menu

Birth Alarm Classic

Birth Alarm Classic

Birth Alarm Classic: het betrouwbare geboorte meldsysteem voor paarden
 

Dit klassieke geboorte meldsysteem staat al vele jaren voor optimale betrouwbaarheid. Het gemakkelijk te installeren systeem kan eenvoudig aan de anti-rolsingel worden bevestigd.

De eigenaar van een drachtige merrie wil onder alle omstandigheden aanwezig zijn bij de geboorte van het veulen. Deze geboorte vindt meestal in de nacht plaats maar het blijft lastig in te schatten wanneer het precies plaatsvindt. Hierdoor is het van belang dat u op het juiste moment gewaarschuwd wordt.

Wanneer de bevalling wordt ingezet gaat een merrie volledig op haar flanken liggen. De reden hiervoor is dat in deze houding de wee beter kan worden opgevangen. Na precies 7.6 seconden in zijdelingse houding, komt Birth Alarm in actie. Deze geeft alarm en zorgt er voor dat u ten alle tijden aanwezig kan zijn bij de geboorte van het veulen.

De Birth Alarm Classic bestaat uit een zender en een vaste ontvanger. Deze vaste ontvanger zorgt voor hoge betrouwbaarheid omdat u niet afhankelijk bent van bijvoorbeeld het batterijniveau van uw telefoon. Deze veulengeboortemelder heeft een bereik van 500 meter en is eventueel uit te breiden met een analoge GSM kiezer.

Ongeveer 15% van de drachtige merries slaapt volledig op hun zij en vormt dus een uitzondering op de regel. Voor deze merries heeft de Birth Alarm Classic een speciale functie voorzien, de slaapstand. Dit zorgt er voor dat het begin van een bevalling in alle gevallen wordt gesignaleerd.

U kunt de Birth Alarm Classic ook gebruiken als waarschuwingsapparaat om de toestand van uw paard te monitoren. Wanneer uw paard of pony bijvoorbeeld een hevige koliekaanval krijgt en tijdens deze krampaanval langer dan 3 seconden in kritieke zijdelingse houding ligt, gaat het alarm van de ontvanger automatisch af. Op deze manier wordt u ten alle tijden gewaarschuwd wanneer er gevaar dreigt voor de gezondheid van uw paard!

 
 

De voordelen van een Birth Alarm Classic:
✓ Hoge betrouwbaarheid door vaste ontvanger
✓ Bevestiging aan de anti-rolsingel
✓ Bevat een slaapstand
✓ Uit te breiden met GSM-kiezer 

 

€ 839,00 incl. BTW