Menu

Birth Alarm Advanced

Birth Alarm Advanced

Birth Alarm Advanced: dé nieuwste geboortemelder in het Birth Alarm assortiment!
 

Dit geboorte meldsysteem is ontwikkeld om u een compleet systeem aan te kunnen bieden na jaren lange ervaring in de praktijk. Het gemakkelijk te installeren systeem kan zowel aan de antirolsingel als aan de halster bevestigd worden.

Een veulengeboorte is een bijzonder moment waarbij de eigenaar van het drachtige paard onder alle omstandigheden aanwezig wil zijn. De geboorte kan snel verlopen en vindt meestal s ‘nachts plaats. Het blijft vaak lastig in te schatten wanneer de geboorte precies plaatsvindt. Hierdoor is het van belang dat u op het juiste moment gewaarschuwd wordt.

Wanneer de weeën beginnen gaat een merrie volledig op haar flanken liggen. Dit is een typische houding voor het geboorteproces omdat in deze zijdelingse houding de wee beter kan worden opgevangen. De zender van Birth Alarm speelt hier op in. Deze slaat automatisch alarm vanaf het moment dat de merrie 7.6 seconden in deze typische houding ligt.

De Birth Alarm Advanced is de nieuwste ontwikkeling op gebied van geboortemelders. Deze veulen-geboortemelder heeft de mogelijkheid om met 4 verschillende paarden te verbinden. Bovendien heeft het de optie om de gezondheid van uw paard te monitoren via het geavanceerde kleurendisplay. Het systeem heeft een bereik van 500 meter en u kunt op elk moment de batterijconditie en signaalsterkte zien. Ongeveer 15% van de drachtige merries slaapt volledig op hun zij en vormt dus een uitzondering op de regel. Voor deze merries is de Birth Alarm Advanced van een speciale slaapfunctie voorzien. Op deze manier kan met zekerheid het begin van een geboorte worden gesignaleerd.

U kunt de Birth Alarm Advanced ook laten fungeren als waarschuwingsapparaat omtrent de gezondheid van uw paard. Wanneer uw paard of pony bijvoorbeeld een hevige koliekaanval krijgt en tijdens deze krampaanval langer dan 2 seconden in kritieke zijdelingse houding ligt, gaat het alarm van de ontvanger automatisch af. Op deze manier wordt u ten alle tijden gewaarschuwd wanneer er gevaar dreigt voor de gezondheid van uw paard!

 
 

De voordelen van een Birth Alarm Advanced:
✓ 4 verbonden merries
✓ Kleurendisplay die s ’avonds automatisch dimt
✓ Bevestiging aan zowel de halster als anti-rolsingel
✓ Mogelijkheid om statusrapport op te leveren
✓ Complete set incl. batterijen
✓ Inclusief slaapstand
✓ Inclusief controle stand

€ 1 049,00 incl. BTW